preloader

چگونه از ایجاد زخم پا در بیماران دیابتی جلوگیری کنیم؟

  • خانه
  • -
  • زخم دیابتی
  • -
  • چگونه از ایجاد زخم پا در بیماران دیابتی جلوگیری کنیم؟
چگونه از ایجاد زخم پا در بیماران دیابتی جلوگیری کنیم؟

چگونه از ایجاد زخم پا در بیماران دیابتی جلوگیری کنیم؟

افراد مبتلا به دیابت در صورت رعایت نکردن برخی نکات بهداشتی دچار مشکلات ناشی از زخم پا می‌شوند.

متخصصان دیابت، در این زمینه می‌گویند: افراد دیابتی با رعایت نکات بهداشتی به آسانی می‌توانند از ایجاد زخم در محدوده پاها جلوگیری کنند.

به گفته متخصصان بعد از هر بار حمام کردن ، خوب پاها و حتی لای انگشتان را خشک کنید.

هر روز حتی اگر به حمام نمی‌روید پاهای خود را بشویید و خشک کنید تا از ایجاد هرگونه آلودگی پیشگیری کنید، در ضمن از پوشیدن کفش‌های تنگ خودداری نموده و سعی کنید همیشه جوراب بپوشید.

هر روز پاهای خود را بررسی کنید تا از وجود هرگونه زخم احتمالی مطلع شوید و درمان را سریع شروع کنید زیرا عدم توجه به زخم پاعواقب جبران‌ناپذیری به‌دنبال دارد.

اگر به دیابت مبتلا هستید این ورزش ها را فراموش نکنید . ورزش کردن و انجام تحرک بدنی کافی را برای بیماران دیابتی مناسب است

نرمش های سبک
حرکت‌ها باید کاملا نرم و بدون هیچ‌گونه فشار اضافه انجام شوند آسیب‌های ورزشی مانند گرفتگی عضلات برای مبتلایان به دیابت می تواند خطر ناک باشد.

پیاده روی
پیاده روی باید با سرعت متوسط و در سطوح هموار انجام شود و حتما از کفش مناسب استفاده شود همچنین لباس آزاد و راحت پوشیده شود. کوهپیمایی و پیاده روی سریع توصیه نمی‌شود.

دوچرخه سواری
دوچرخه سواری بهتر است در سطوح هموار صورت بگیرد به جای دوچرخه سواری با سرعت بالا بهتر است سرعت را کاهش داده و طول مدت دوچرخه سواری را افزود نوع پوشش بیماران دیابتی حین ورزش باید پوششی راحت و آزاد باشد.

شنا
بهتر است این فعالیت ورزشی هر روزه بین 30 دقیقه تا یک ساعت (باتوجه به توانایی هر فرد) انجام شوند
به دلیل افزایش فعالیت های بدنی و افزایش سوخت و ساز بدن پس از گذشت چند ماه بیمار احساس بهبود نسبی خواهد کرد و حتی ممکن است شاهد کاهش وزن خود باشد اما دیابت بیماری است که همیشه باید تحت کنترل باشد و اگر به دلیل بهبود مقطعی، بیمار مصرف دارو را متوقف کند یا برنامه رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی را ترک نماید ممکن است به خاطر این سهل انگاری متحمل عواقب بدی شود البته بهتر است که فعالیت‌های بدنی با زندگی روزمره در یک راستا قرار بگیرند مثلا برای رسیدن به محل کار مسافتی را برای پیاده روی در نظر بگیرید یا اینکه با دوچرخه به خرید بروید.

این فعالیت‌ها تنها در مواقعی که شرایط عمومی بیمار مساعد باشند توصیه میشوند در مواردی که فرد دیابتی دچار :
بیماری (حتی سرما خوردگی)
احساس درد در هر جای بدن (مانند قفسه سینه)
فشار خون بالا
احساس خستگی یا تنگی نفس
باشد بهتراست که فعالیت های ورزشی را تا برطرف شدن موارد فوق متوقف کند البته اگر در حین انجام فعالیت های بدنی دچار احساس ضعف شد ویا حتی با احساس درد در هر جای بدن مواجه شد بهتر است که تمرین را متوقف کرده و به استراحت کند.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درمانگاه تخصصی زخم و  دیابت مهرگان مجهزترین و اولین مرکز دارای مجوز در زمینه ترمیم و بهبود زخم های دیابتی ، بستر ، سوختگی ، مزمن و حاد در جنوب کشور می باشد که تمامی تلاش خود را بر پیشگیری ، مراقبت و توانبخشی بیماری دیابت معطوف نموده است.
این درمانگاه با مساحت ۵۰۰متر مربع با متخصصین : قلب ، غدد ، چشم ، کلیه و مجاری ادراری ، داخلی ، عفونی و نیز کارشناسان ارشد زخم ، تغذیه و روانشناسی همکاری دارد .
درمانگاه دیابت مهرگان با استفاده از روش های به روز و پیشرفته ترمیم و بهبود زخم مانند : ازون تراپی ، وکیوم تراپی ، پانسمان های پیشرفته ،کراتوریموال (درمان ترک پا و پینه پا) ،ماگوت تراپی ( لارو درمانی) ، پانسمان های عسل و… گام موثری در مسیر کاهش قطع عضو بعلت زخم های عفونی در سطح استان برداشته است .

افتخار می کنیم که حتی یک بیمار را از قطع عضو نجات دهیم

بخش های کلینیک

روزهای کاری

شنبه : 8-16
یکشنبه : 8-16
دوشنبه : 8-16
سه شنبه : 8-16
چهارشنبه : 8-16
پنج شنبه : 8-16
جمعه : تعطیل